Damvokteren Friluftsbarnehage

Tema «Kroppen»

Hakkespettene’s hovedtema dette barnehageåret er «Kroppen»

IMG_1031Nå for tiden jobbes det med ulike kroppsdeler, som hode, ansikt, øyne, nese, munn etc etc. Hvordan ser jeg ut? Hvilken farge har jeg på øynene min?  –  håret mitt? Øynene har sorte pupiller , og vi har øyebryn og øyevipper. Det er mange detaljer, ord og begreper en skal lære seg…

IMG_1018Barn lærer ved å bruke hele kroppen sin og skapene aktiviteter gjør at vi lærer om kroppen  på mange ulike måter.  Her brukes både trolldeig og gips, det gjør at barna  får bruke sansene også,  erfare og kjenne på ulikt materiale.IMG_1036 Alle har forskjellige hender, det er mange størrelser og fasonger,  – hvilken er min? Fingerne har navn, vet dere hva de heter?

bilde (5)Fotavtrykk med maling under bena blir også fine bilder. En morsom aktivitet, – det kiler å få maling under føttene og det blir ganske glatt. Her gjelder det å ikke skli på arket….

Hvor mange tær har vi, har tærne ulike navn?